28.11.2014

Tässä sitä modernisti blogataan

Ukin vuonna 1965 ostama radio.

Parin viime viikon aikana olen miettinyt paljon menneitä vuosia kahden eri kurssin tehtäviä varten. Olen pohtinut mitkä visuaaliset elementit ja mediat ovat minuun vaikuttaneet. Jossain määrin olen kyllä ajatellut aihetta ennenkin, mutta en näin laajana kokonaisuutena. Vaikeinta oli muistella vuosilukuja mihin aikaan asiat sijoittuvat oikeasti. Oli mielenkiintoista huomata, että menneistä vaiheista oli helppo huomata eri vaikutteet, mutta nykyisiä ei oikein osaa nimetä.

Piirroksiani on säilytetty ja itsekin olen niitä kerännyt. Löysin myös ensimmäiset tietokoneen valmiista piirroskuvista tulostamani kuvat.
Ala-asteelta muistan, että en tykännyt piirtää aiheita joita meille annettiin. En ollut tyytyväinen koska en osannut piirtää puita, ihmisiä ja rakennuksia oikein tai hienosti. Mallista kuitenkin piirsin paljon.

Yläasteella innostuin kun kokeilimme esittää samaa kuvaa eri tyyleillä. Näistä valittiin yksi jolla tehtiin isompi lopputyö. Valitsin pop-taiteen. Tässä vaiheessa aloin hakea omaa tyyliäni.

Tekstiilialaa ammattikoulussa opiskellessani uusi maailma avautui kun innostuin eri valokuvien yhdistelemisestä Photoshopissa. Opinnot aloitimme kuitenkin opiskelemalla kangaspuiden osia. Opin siis vanhoja ja uusia tekniikoita.
Ammattikorkeakoulussa nykyinen tyylini muovaantui. Aloin nähdä kaikkialla kankaaseen tulevia printtejä.

Kotiimme tuli aina Karjalainen. Postin haku olikin maalla päivien odotettu hetki. Edelleen luen lehtiä päivittäin. Tekniikan suhteen olen meinannut mennä ajassa taaksepäin ja uusia juttuja omaksun hiljalleen. Vanhalla Agfamatic-kameralla otin kuvia niin pitkään kuin se oli mahdollista. Samalla käytössä oli kyllä uudempikin filmikamera ennen ensimmäisen digipokkarin ostoa.

Musiikkia kuuntelen edelleen myös vanhoissa formaateissa. Musiikista olisi myös kiinnostavaa tehdä oma esityksensä.
Tietokone- ja konsolipeleistä Nintendon Mario Bros on edelleen ainoa jossa pärjään. Niin sitä lapsena oppii. Ja toki myös aikuisena.


Alla linkit kuvalliset vaikutteeni ja media-aikajana Prezi esityksiin.
http://prezi.com/rznjsrm1d1hw/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
http://prezi.com/gndsau7nqvtm/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share